Засідання Координаційної Ради
Асоціації користувачів мережі освіти і науки України (URAN) 29.10.1998

Протокол

Присутні:

Від м. Києва:

  1. Якименко Юрій Іванович - голова координаційної Ради URAN, перший проректор НТУУ “КПІ”
  2. Тимофєев Володимир Іванович - зам.проректора НТУУ “КПІ” (timof@ntu-kpi.kiev.ua)
  3. Галаган Володимир Григорович - заступник голови Технічного комітету УРАН, директор Центру Телекомунікацій НТУУ КПІ (gal@ntu-kpi.kiev.ua)
  4. Лещенко Михайло Опанасович - представник посольства Німеччини в Україні
  5. Кисельов Ярослав Юрійович - співробітник Центру Телекомунікацій НТУУ КПІ (yar@ntu-kpi.kiev.ua)
  6. Кудрявцева Світлана Павлівна - зав. відділом Міжнародного науково-учбового центру ЮНЕСКО (Кибцентр)
  7. Гладун Анатолій Ясонович - с.н.с. Міжнародного науково-учбового центру ЮНЕСКО (Кібцентр) НАНУ та Міносвіти (gladun@tel.dlab.kiev.ua)

Від м. Одеси :

  1. Чечельницький Віктор Якович - зав. лабораторії комп’ютерно-комунікаційних технологій Одеського державного політехнічного університету (victor@ospu.odessa.ua)
  2. Ямпольський Юрій Стефанович - проректор по учбовій та виховній роботі Одеського державного політехнічного університету (yampolski@opi.odessa.ua)

Від м. Львова:

  1. Павликевич Маркіян Йосипович - проректор з навчальної роботи Державного університету “Львівська політехніка”(pam@polynet.lviv.ua)

Від м. Донецька:

  1. Чепкасов Юрій Іванович - заст. Першого проректора Донецького державного Технічного університету
  2. Анопрієнко Олександр Якович - заст. Директора по інф.техн. Інституту міжнародних відносин ДонДТУ (anoprien@cs.dgtu.donetsk.ua)
  3. Ярошевський Юрій Вікторович - провідний інженер-програміст Комп’ютерного центра інформації і телекомунікації ДонДТУ (yk@dgtu.donetsk.ua)

Від м. Харкова:

  1. Кравець Валерій Олексійович - проф., проректор Харківського державного політехнічного університету (vak@kpi.kharkov.ua).

Від м. Дніпропетровська:

  1. Кузнєцов Георгій Віталійович - проф., зав.каф. ЕОТ, директор ІНО, Державна Гірнича академія України, науковий керівник регіонального вузла мережі “Уран” (KuznetsovG@nmuu.dp.ua).

Eксперти від NATO:

  1. Сюзанна Михаэлис - представник наукового департаменту НАТО (Брюсель)
  2. Проф. Рольф Нордхаген - експерт НАТО (Норвегія, Осло) (rolf.nordhagen@usit.uio.no)
Порядок денний:
  1. Інформування про стан справ по виконанню проекту по створенню УРАН. (Члени Координаційної ради Асоціації УРАН)
  2. Інформація про стан справ по реалізації проекту за грантом НАТО по створенню центрального вузла УРАН в Києві. (Представники технічного комітету УРАН)
  3. Інформація про стан справ по створенню регіональних вузлів у Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську. Інформація по переліку наукових та освітніх організацій в регіонах, готових стати користувачами мережі УРАН на першому етапі. (Представники від базових організацій регіональних вузлів )
  4. Зустріч з представниками NATO Scientific Affairs Division - Сюзанна Міхаелис (Бельгія) та Рольф Нордхаген (Норвегія). Обговорення питання про фінансування по гранту №CN.NIG971779 на 1999 рік.
Прийняті рішення:
  1. Встановити термін вводу у дію першої черги телекомунікаційної мережі URAN грудень 1998 р. з урахуванням корегування проекту і ринкових витрат щодо регіонального центру у м. Донецьку для підключення його як користувача.
  2. Базовому Центру у м. Києвї завершити роботу по укладенню договорів про порядок взаємодії між Центром Европейської інтеграції (ЦЕІ) та регіональними вузлами у містах Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі, Харькові.
  3. Регіональним центрам:
    1. Завершити роботу по укладенню договорів про наміри з користувачами у регіонах;
    2. Укласти договори з відділеннями Укртелекому у обласнихх Центрах щодо наданняя цифрових каналів для потреб регіональних Центрів і користувачів.
  4. Технічному комітету
    1. Доручити підготувати документи щодо вступу і співпрацю з Асоціацією Terena з метою репрезентації України у цій організації в особі Асоціації користувачів телекомунікаційної мережі закладів науки і освіти України (URAN).
    2. Провести на базі НТУУ «КПІ» у грудні 1998 р. навчання персоналу базового і регіональних центрів мережі URAN.

Голова Координаційної Ради Асоціації Ю.І. Якименко

Член Координаційної Ради Асоціації В.І. Тимофєєв