Cемінар «Архітектурні рішення для мережі GÉANT»

(Джерело: https://kpi.ua/2019-01-31 )

«Київський Політехнік», 14 лютого 2019


29 - 31 січня 2019 року представницька делегація пан’європейської науково-освітньої інтернет-мережі GÉANT, яка об’єднує освітні заклади більш як 30 країн, у співпраці з Асоціацією УРАН провела на базі КПІ імені Ігоря Сікорського семінар для IT-фахівців країн-учасниць проекту EaPConnect (Eastern Partnership Connect) на тему «Архітектурні рішення для мережі GÉANT».

Учасники обговорили особливості побудови мереж у кожній з країн Східного партнерства, експерти з GÉANT поділилися своїм досвідом та провели майстер-класи за низкою вузькофахових тем.

У європейській мережі GÉANT Україну представляє науково-освітня телекомунікаційна мережа УРАН. Таке представництво потребує забезпечення відповідних показників потужності, надійності і якості, які відповідають європейським вимогам. Саме для пошуку оптимальних та перспективних шляхів вдосконалення мережі УРАН і аналогічних мереж у країнах Східного партнерства і було проведено цей семінар. Ухвалені рішення матимуть серйозне значення для реалізації європейського проекту EaPConnect, особливо в плані вибору оптимальної географії каналів, типів і видів фотонного телекомунікаційного обладнання, протокольних рішень, а також організації тендерів на ринку цифрових технологій.

На завершення семінару відбулися конструктивні переговори між представниками GÉANT та УРАН щодо участі України в проекті EaPConnect. У нараді також взяли участь представники академічної мережі Уарнет, як потенційного партнера мережі УРАН в реалізації проекту.